Снимка БулфотоМедийната свобода скара депутатите. Левите са против отчета на СЕМ.Антон

...
Снимка БулфотоМедийната свобода скара депутатите. Левите са против отчета на СЕМ.Антон
Коментари Харесай

Медийната свобода скара депутатите. Кутев: Властта не прави нищо за подобряване на медийната среда

Снимка Булфото

Медийната независимост скара депутатите. Левите са срещу доклада на Съвет за електронни медии.

Антон Кутев от Българска социалистическа партия изиска разпечатките от основния прокурор Иван Гешев по казуса с БНР. Така щяло да стане ясно кой е въздействал върху медията, написа news.bg .

В момента основният прокурор Гешев проверява следствие против претендента за прокурор Гешев, счита социалистът. За левия депутат властта не намерила метод за възстановяване на медийната среда.

Нямаме развита медийна среда и няма независимост на словото, съгласно съпартиеца му Иван Ченчев. Няма независимост на изложение в България, уверен е той. Затова левите няма да поддържат доклада на Съвет за електронни медии.

За депутата от ГЕРБ и някогашен министър на културата Вежди Рашидов трябва да се реши казусът с подправените вести. Той упрекна алените, че дъвчат свободата на словото, само че не дават формулировка на това що е то независимост на словото. Рашидов се съмнява в класацията, която ни слага на 111-то място по независимост на словото. Дълбоко нямам доверие, че България е толкоз обратно в свободата, посочи той. Свободата на словото е в ръцете на самите медии, допълни Вежди Рашидов.

Велислава Кръстева от Движение за права и свободи заподозря, че на някого му се желае да има министерство на медиите, само че увери, че такова ведомство няма да има. За партията й в крепко общество няма по какъв начин да виреят подправени вести. В последна сметка докладът на Съвет за електронни медии за предходната година бе признат от законодателния орган.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР